Puistola

HERKKUJA, JOISTA TULEE HYVÄ MIELI

Tarinamme

Puistolan tarina alkaa jo ennen sen perustamista, sisarusten Sari-Helenan ja Sepon yrittäjäelämän alusta. Ravintolan juuret ulottuvat vuoteen 1979, jolloin Seppo käynnisti oman uransa ravintola-alan yrittäjänä Oulussa perustaen kaupunkiin Pizzeria Cantinan. Vuosikymmen myöhemmin Sari-Helena seurasi perässä Street Cafe -ravintolalla. Kaksikko yhdisti voimansa vuonna 1992, kun yhteinen yhtiö Buca-Rest Oy syntyi ja Ravintola Pannupizza (nyk. Ravintola Pannu) aloitti toimintansa.

Vuonna 2009, kansainvälisen taantuman silmässä, sai alkunsa Ravintola Puistola. Arkkitehti Harald Andersinin suunnittelemassa komeassa Puistolan kivitalossa sijaitsevan ravintolan paikalla on ollut monenmoista kulttuuririentoa vuosisadan verran, eikä niistä vähäisin ole Urania-teatteri, Oulun ensimmäinen elävien kuvien sali. Uraniasta juontaa juurensa myös Puistolan tarkoitus: tarjota elokuvateatterin elämykset ruoan muodossa!

pERUSKIVINÄ OULULAISUUS JA POHJOISUUS

Kuten jugend-talo, jossa ravintola sijaitsee, on Puistolakin nähnyt monia ilmeitä ja muotoja. Alakerta on ollut vuoroin illallisravintolana, vuoroin tilauskäytössä: vuonna 2013 alakerran Dining-illallisravintola muuttui tilausravintolaksi, ja katutason Bistro sai listoillensa myös illallisravintolan menukokonaisuuden. Vuonna 2015 alakerta mullistui, kun oululaisille tuttu ja legendaarinen Pizzeria Cantina teki artesaanipitsoineen paluun ja asettui vaaleanpunaisen talon kellariin. Samana vuonna Puistolalle myönnettiin myös Paistinkääntäjien kilpi, joka on Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön La Confrérie de la Châine des Rôtisseurs Finlanden, korkein ravintolalle myönnettävä tunnustus.

Vuoden 2020 koronakevät sulki hetkeksi ravintolat, mutta Puistolassa aika päätettiin käyttää hyödyksi. Mittavassa remontissa myös Cantinan uunit ja pizzat siirrettiin portaita ylös, kun koko huoneiston herkut tuotiin katutasoon. Nyt Puistola x Cantina palvelee à la carte -listojen ja artesaanipitsojen kera samassa kerroksessa – kaikki herkut syödään saman pöydän ääressä!

Puistola perustettiin vahvalla ammattitaidolla ja tavoitteet korkealla, eikä perusasioista ole tingitty 2020-luvulle tultaessa. Ruokaa tehdään edelleen sitä arvostaen, vahvalla tunteella ja erinomaisella taidolla. Ravintola on kokonaiselämys kaikille aisteille niin palvelussa, miljöössä kuin ruoassa. Monipuolinen tarjonta aamusta iltaan sekä kahvilan upeat, paikan päällä, käsin tehdyt suolaiset ja makeat leivonnaiset ihastuttavat asiakkaita päivästä toiseen.

Paikallisuus korostuu yhteistyökumppaneita valitessa ja omassa väessä: Puistolan parasta asiantuntemusta ovat oululaiset ammatilliset taitajat ja osaajat vahvistettuna kansainvälisillä eri kulttuureiden ammattilaisilla. Ravintolan kantavia arvoja ovat intohimo, kädellä tekemisen taito sekä korkea laatu kaikessa tekemisessä. Puistolan taustalla on perheyhtiö, mikä näkyy myös ravintolan arjessa: tiivis osa tekijäporukkaa ovat perheen lapset, jotka työskentelevät ravintolayhtiössä.

Liikeidean kristallisointi on valaissut myös tietä tulevaan, ja perheyhtiö porskuttaa vastakin: Puistolan ja myös koko oululaisen ravintolakulttuurin tulevaisuus näyttää lupaavalta. Jokaista herkkusuuta palvellaan myös tulevaisuudessa asiantuntevuudella, herkkyydellä ja huomaavaisuudella – ilahduttaen asiakkaitamme myös tarinoilla ruoasta ja viinistä sekä Puistolan historiasta.

Tervetuloa herkuttelemaan!